Ilomantsissa kilpailtiin viime viikonloppuna kuluvan vuoden viimeisistä metsästysammunnan Suomen mestaruuksista.

Viisi uutta Suomen ennätystä Ilomantsissa

21.08.2019 08:59
Kilpailijoita.

Kilpailuissa oli yli 500 osallistujaa. Kilpailulajeina olivat hirvenjuoksu ja hirvikävely. SM-mitaleita jaettiin 17 henkilökohtaisessa sarjassa, neljässä piirien välisessä joukkuekilpailussa ja kolmessa viestikilpailussa.

Kilpailut käytiin hyvissä olosuhteissa, josta oli osoituksena viisi uutta SE-tulosta. Suomen ennätyksen tekivät Hirvikävelyssä Tuula Räty (Pohjois-Savo) sarjassa N, Jouni Takanen (Kymi) sarja M ja Henrik Juntunen (Pohjois-Karjala) sarja S13. Hirvenjuoksun SE:n tekivät Ville Tattinen (Varsinais-Suomi) sarjassa S20 ja Aija Lohiniva (Lappi) sarja N65.

Kilpailujen menestynein urheilija oli Pohjois-Savon Tuula Räty, joka voitti kaksi Suomen mestaruutta. Tuula teki kilpailujen parhaan yhteistuloksen (hirvenjuoksu + hirvikävely) ja tästä hän sai palkinnoksi Sakon lahjoittaman kiväärin.